School met de Bijbel De Burcht – Oranjestraat 1A, 5308 JW Aalst – Tel 0418-671666

Afsluiting kinderboekenweek

Op vrijdagmorgen 11 oktober jl. werd de kinderboekenweek afgesloten in de hal van de school waar alle kinderen bij aanwezig waren. De kinderen van groep 0 t/m 4 mochten deze week een tekening maken. De jury koos van alle groepen de mooiste tekening uit, de leerlingen kregen een schilderij te zien en mochten raden van wie de tekening was.

Van groep 0/1 was de mooiste tekening van Milan van Heijkop, hij kreeg hiervoor het boekje “de sprong van de aap”, voor groep 2 was de 1e prijs voor Danine Visser, zij kreeg het boekje “instappen maar” en voor groep 3/4 was de 1e prijs voor Jenz v.d. Mooren, hij kreeg het boekje “op wereldreis”.  Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd en veel leesplezier.

Na de uitreiking werd het kinderboekenweeklied gezongen “met muisje Gijs op wereldreis”.

Voor de groepen 5 t/m 8 was er in de klassen een voorleeswedstrijd gehouden. De winnaars uit de diverse groepen namen het tegen elkaar op door een stukje voor te lezen uit eigen gekozen werk. De winnaar van de voorleeswedstrijd werd Evy van Hemert uit groep 5, zij kreeg hiervoor het boek “plan B”, 2e prijs ging naar Milan Kramer uit groep 6 en 3e prijs ging naar Emma v.d. Werken uit groep 7/8.

Als afsluiting werd nog het Christelijke Kinderboekenweeklied gezongen “Op reis”.